Guguluf cu mere

Printeaza

Guguluf cu mere din: oua, zahar, zahar vanilinat, lapte, ulei, faina, praf de copt, mere, unt, zahar pudra, cacao.

Ingrediente:Guguluf cu mere

  • 2 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1/2 cană lapte
  • 1/2 cană ulei
  • 2 căni făină
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 mere
  • 1 lingură unt pentru tavă
  • zahăr pudră pentru decor
  • opţional, cacao

 

Mod de preparare:

Speli merele, le decojeşti şi le tai cubuleţe. Cerni într-un bol făina şi praful de copt.

Mixezi în alt bol zahărul cu ouăle, laptele şi uleiul, până se dizolvă cristalele. In compoziţia obţinută, încorporezi făina şi omogenizezi.

In tava unsă şi tapetată cu făină, torni 1/2 din compoziţie, presari cubuleţele de măr şi le acoperi cu restul de compoziţie. Introduci tava în cuptorul încins, pentru 15 minute la foc mediu spre iute, apoi încă 25 de minute la foc mediu.

După cele 40 de minute, încerci cu un pai dacă aluatul e copt.

Il laşi să se răcească în formă şi îl pudrezi cu zahăr înainte de a-l tăia.

 

Guguluf cu mere

Guguluf cu mere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.