Biscuiti cu morcov si ovaz
PrinteazaBiscuiti cu morcov si ovaz din: faina, fulgi de ovaz, sare, praf de copt, margarina, zahar brun, miere, morcov, lamaie, gem de caise.
- câte 1/4 cană făină albă şi fulgi de ovăz
- sare
- 1 plic praf de copt
- 200 g margarină
- 80 g zahăr brun
- 2 linguriţe miere
- morcov mic
- 1 măr mic coajă rasă de la 1 lămâie
- linguri gem de caise
- 50 g susan negru
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Macini fulgii de ovăz în blender sau în râşniţa de cafea. Va trebui să obţii un sfert de cană ovăz măcinat. Amesteci într-un bol făina cu praful de copt şi ovăzul.
Mixezi margarina cu zahărul brun şi mierea, până obţii o spumă. Adaugi coaja de lămâie, morcovul şi merele rase şi frămânţi puţin aluatul, îl înveleşti în folie şi îl păstrezv20 de minute în frigider, întinzi o foaie de aluat groasă de 5 mm şi decupezi biscuiţi.
Cu o pensulă, ungi biscuiţii cu gem diluat cu puţină apă călduţă, presari susan şi coci biscuiţii 20 de minute, la foc mediu (180°C), până se rumenesc puţin.
Biscuiti cu morcov si ovaz
Pofta buna!