Gratin cu carne de vita
PrinteazaGratin cu carne de vita din: friptura de vita, condiment, ulei de masline, ardei, ceapa, usturoi, salsa, coriandru sau patrunjel, tortilla, sos de branza, cascaval, avocado, smantana.
- 400 g friptură de vită, tăiată fâşii
- 1 pachet condiment pentru fajita
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 ardei, tăiaţi felii
- 2 cepe roşii, tăiate felii
- 1 căţel usturoi, zdrobit
- 2×200 g borcan salsa
- 2 linguri coriandru sau pătrunjel proaspăt
- 4 bucati tortilla
- 2×300 g sos de brânză incălzit
- 30 g chipsuri de tortilla
- o mână de caşcaval ras
- 1 avocado
- 4 fire ceapă verde, tăiate felii
- smântână pentru servit
Mod de preparare:
Combină carnea cu condimentul, uleiul de măsline, ardeiul, ceapa şi usturoiul şi lasă la marinat.
Prăjeşte amestecând continuu într-un vas adâncit – wok – în două rânduri, 5 minute, amestecând ca să se ungă perfect. Adaugă salsa şi pătrunjelul.
Aşază într-un vas rezistent la cuptor straturi de tortilla, carne şi sos de brânză, pune deasupra chipsurile şi caşcavalul. Dă la grill 10 minute sau prepară dinainte şi dă la cuptorul încins la semnul 6/200°C timp de 20-25 minute.
Zdrobeşte avocado cu zeamă de lămâie şi serveşte gratinul cu avocado, ceapă verde si smantana.
Gratin cu carne de vita
Pofta buna!