Prajitura Piersicuta
PrinteazaPrajitura Piersicuta din: faina, oua, margarina, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, zahar pudra, lapte, cacao, dulceata, esenta de rom, colorant alimentar.
- 300 g făină
- 2 ouă
- 125 g margarină
- 150 gzahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1 plic praf de copt
- sare
Pentru cremă
- 125 g margarină
- 3- 4 linguri zahăr pudră
- câte 2 linguri lapte, cacao
- dulceaţă
- 1 fiolă esenţă de rom
- colorant alimentar lichid
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul şi margarina topită la temperatura camerei. Adaugi praful de copt şi făina şi frămânţi puţin aluatul. Din aluat formezi bile cât o nucă, pe care le coci 25 de minute, în tava tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu.
După ce se răcesc, le scobeşti cu un cuţit.
Stropeşti firimiturile destinat cu esenţa de rom şi laptele. Adaugi zahărul, margarina moale, cacaua şi dulceaţa.
Lipeşti cu cremă câte două fursecuri, apoi le colorezi cu ajutorul unui şerveţel înmuiat în colorant. Sunt bune a doua zi, după ce s-au mai înmuiat.
Prajitura Piersicuta
Pofta buna!