Prajitura cu gem de capsuni si vanilie
PrinteazaPrajitura cu gem de capsuni si vanilie din: oua, apa, sare, zahar vanilinat, esenta de vanilie si rom, margarina, unt, fulgi de cocos, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, dulceata capsuni.
- 2 ouă
- 1 lingură apă
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1 plic zahăr vanilinat
- câteva picături esenţă de vanilie şi esenţă de rom
- 150 g margarină sau unt
- 8 linguri fulgi de cocos
- 10 linguri zahăr
- 15 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 150 g dulceaţă sau gem de căpşuni
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu sarea, apa, zahărul şi zahărul vanilinat, până obţii o spumă în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Adaugi esenţele şi margarina, în prealabil topită câteva secunde în cuptorul cu microunde sau în cuptor.
Incorporezi apoi praful de copt cernut cu făina, bicarbonatul şi nuca de cocos. Vei obţine un aluat uşor de modelat.
Cu mâinile unse cu ulei, modelezi mici sfere pe care le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Faci cu degetul câte o adâncitură în mijloc, în care pui dulceaţă de căpşuni.
Coci fursecurile 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu (180 °C).
Prajitura cu gem de capsuni si vanilie
Pofta buna!