Biscuiti deliciosi cu cacao
PrinteazaBiscuiti deliciosi cu cacao din: faina, unt, zahar pudra, oua, smantana, cacao, esenta de vanilie.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 80 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş
- 1 lingură smântână
- 20 g cacao
- 1 lingură esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Freci untul moale, adus la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră, până când obţii o cremă omogenă.
Adaugi smântână, gălbenuşul, esenţa de vanilie şi amesteci bine.
Cerni făina împreună cu praful de cacao şi încorporezi amestecul de prafuri în compoziţia cu unt, apoi frămânţi puţin aluatul, numai cât este necesar să îl omogenizezi. îl modelezi sub formă de sferă, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi la rece pentru 1 oră.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi o foaie de aluat groasă de 5-6 mm şi decupezi discuri cu ajutorul unei forme rotunde pentru fursecuri sau cu gura unui pahar de vin. De fiecare dată când tai un disc, treci forma sau gura paharului prin făină.
Remodelezi aluatul dintre discuri şi tai alţi biscuiţi. Dacă aluatul e prea uscat, mai poţi adăuga o lingură de smântână sau de iaurt.
Aşezi discurile de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt şi le „ştampilezi”. în acest sens, poţi folosi o ştampilă de Ia setul de jucării al celui mic. Este operaţiunea care le face mare plăcere copiilor.
Coci biscuiţii 15-20 de minute, la foc mic spre mediu (170°C), în cuptorul preîncălzit. Cât sunt calzi, îi desprinzi cu lama cuţitului şi îi laşi să se răcească pe un grătar.
Ii poţi păstra până la 7-8 zile, într-o cutie metalică ermetic închisă.
Biscuiti deliciosi cu cacao
Pofta buna!