Fursecuri cu vanilie
PrinteazaFursecuri cu vanilie din: ou, zahar, unt, sare, vanilie, praf de copt, faina, stafide.
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- 1/2 fiolă esenţă de vanilie
- 1 linguriţă praf de copt
- 220 g făină
- stafide pentru decor
Mod de preparare:
Freci spumă oul împreună cu zahărul, esenţa de vanilie şi sarea. Topeşti untul în cuptor, iar după ce s-a răcit, îl torni peste amestecul cu ou, mixând.
Pui făina amestecată cu praful de copt şi, cu ajutorul unei linguri, omogenizezi. Vei obţine un aluat moale, pe care îl introduci în frigider pentru 1/2 oră, până se întăreşte.
Rupi bucăţele din aluat şi formezi biluţe, pe care le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Decorezi cu stafide, merişoare sau alune.
Coci fursecurile 10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până încep să se rumenească uşor, pe margini. Le pudrezi cu zahăr sau le poţi glazura cu ciocolată, după preferinţă.
Fursecuri cu vanilie
Pofta buna!