Chec marmorat cu cacao si vanilie
PrinteazaChec marmorat cu cacao si vanilie din: oua, zahar, faina, ulei, apa, lamaie, vanilie, cacao.
- 8 ouă
- 2 căni zahăr
- 2 căni făină
- 12 linguri ulei
- 10 linguri apă fiartă
- coaja de la 1 lămâie proaspăt rasă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Freci gălbenuşurile cu uleiul pe care îl torni picătură cu picătură, ca la maioneză, mixând până la încorporarea fiecărei mici cantităţi. Adaugi în crema de gălbenuşuri şi aromele: coaja de lămâie proaspăt rasă şi esenţa de vanilie.
Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare, adăugând pe rând câte o lingură de apă fierbinte, care va contribui la dizolvarea cristalelor de zahăr. în spuma de albuşuri obţinută, torni în fir subţire crema de gălbenuşuri şi omogenizezi delicat, apoi pui treptat făina cernută şi amesteci cu o lingură, de jos în sus, uşor.
Colorezi un sfert din compoziţie cu praful de cacao. Intr-o tavă mare pentru chec, tapetată cu hârtie de copt, torni compoziţia albă, apoi pe cea maro.
Cu ajutorul unei furculiţe, faci mici cercuri verticale, de la un capăt al tăvii la altul, astfel încât aluatul maro să se amestece în cel alb, obţinând un aspect de marmură.
Coci checul la foc mic, timp de 1 oră. îl scoţi din tavă după ce s-a răcit complet.
Chec marmorat cu cacao si vanilie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chec in trei culori