Reteta paste cu legume la cuptor
PrinteazaReteta paste cu legume la cuptor din: faina, apa, sare, ulei, ardei, ciuperci, rosii, ceapa, suc de rosii, spanac, usturoi, cascaval.
Pentru aluatul de paste:
- 80 g făina de grâu dur
- 80 g făină albă
- 65 ml apă
- sare
- 1 lingură ulei
Pentru umplutură:
- 1 ardei gras
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 200 g roşii în bulion
- 200 g suc de roşii
- 2 legături de spanac
- 3 căţei de usturoi
- 200 g caşcaval de post
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
Mod de preparare:
Intr-un bol, combini cele două tipuri de făină, adaugi sarea şi uleiul şi amesteci uşor. Pui apă călduţă, treptat, şi frămânţi o cocă tare.
După câteva minute, când aluatul devine elastic, îl acoperi cu un vas de sticlă şi îl laşi 30 de minute să se odihnească.
Când vasul s-a aburit, scoţi aluatul şi-l întinzi în foaie destul de subţire, cu un sucitor de lemn, dat prin făină. Il laşi să se zvânte 10-15 minute.
Speli, cureţi şi tai legumele. Intr-o tigaie, pui puţin ulei şi le căleşti câteva minute. Presari sare şi puţin piper.
Speli şi opăreşti spanacul 5 minute. Il tai mărunt şi-l amesteci cu 150 g de caşcaval ras, usturoiul zdrobit şi restul de legume.
Pe foaia de aluat întinsă aşezi uniform acest amestec şi apoi rulezi încet. Tai bucăţi potrivit de mari şi le aşezi cu grijă într-un vas termorezistent.
Combini roşiile din bulion cu sucul de roşii, sărezi şi piperezi, adaugi cimbru şi busuioc şi torni totul deasupra minirulourilor.
Le presari cu restul de caşcaval ras şi dai la cuptor.
Reteta paste cu legume la cuptor
Pofta buna!