Salată Coleslaw Crocantă și Rafinată din: varza alba, morcovi, mar verde, maioneza light, otet de mere, sare, piper, mustar. Descoperiți o nouă versiune a clasicului Coleslaw, o salată crocantă și plină de gust care va adăuga o notă de rafinament oricărei mese. Perfectă pentru toate sezoanele, această rețetă sănătoasă și ușor de pregătit va deveni […]
Pui cu bacon si legume
PrinteazaPui cu bacon si legume din: bacon, pui, unt, ulei, vin, usturoi, lamaie, sare, piper, apa, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pui
- 100 g unt
- 6-7 felii subţiri de bacon
- 2 linguri ulei
- 150 ml vin alb sec
- 3 căţei usturoi rozmarin
- 1 lămâie
- sare
- piper
- 200 ml apă
Pentru garnitură:
- 1-3 morcovi
- 2-3 cartofi
- 1 ţelină
- 2 rădăcini păstâmac
- 1 rădăcină pătrunjel
Mod de preparare:
Amesteci, într-un castronel, uleiul, căţeii de usturoi zdrobiţi, rozmarinul curăţat de pe tijă, sare şi piper, după gust.
Ungi interiorul puiului cu această compoziţie. Pui lămâia întreagă în interior, legi pulpele şi ungi pe deasupra cu unt.
Aşezi puiul într-o formă termorezistentă încăpătoare, cu pieptul în sus. Aşezi feliile de bacon pe el, torni în formă 150 ml de apă, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci la cuptor 20 de minute.
Scoţi tava din cuptor, îndepărtezi folia de aluminiu, aşezi, alături de pui, legumele curăţate, tăiate felii sau după preferinţă, mai adaugi50 ml de apă caldă şi vinul.
Dai la cuptor încă 40 de minute, până scade zeama, se pătrund legumele şi se rumeneşte frumos.
Pui cu bacon si legume
Pofta buna!
Piftie de Vită: Delicatesă pentru Mese de Sărbătoare
Piftie de Vită: Delicatesă pentru Mese de Sărbătoare din: oase de vita, cap de vita, kmorcovi, ceapa, usturoi, sare, piper, foi de dafin. Descoperă rețeta tradițională de piftie de vită, o delicatesă autentică ce aduce savoarea sărbătorilor în fiecare casă. Această rețetă veche, plină de istorie și gust, va fi cu siguranță vedeta oricărei mese […]