Sarmale cu sfeclă si nuci

Printeaza

Sarmale cu sfeclă si nuci din: varza murata, sfecla, orez, ceapa, nuci, ulei, bulion, sare, piper.
Sarmale cu sfeclă si nuci

Ingrediente:

  • 1 varză murată
  • 3 sfecle roşii
  • 1 ceaş­că orez
  • 2 cepe
  • 1 cană nuci măcinate
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 ceaşcă bulion
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper după gust şi înfăşori apoi sarmale în foi de varză murată.

Le aşezi pe toate într-o cratiţă în care ai pus deja puţină varză tocată, torni apă cât să le cuprindă şi dai totul la cuptor pentru 2 ore şi jumătate.

Când sarmalele sunt pe jumătate fierte, torni bulionul şi uleiul, 1 cană de apă clocotită, dacă mai tre­buie, şi le dai din nou la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.