Salata cu legume fierte la abur

Printeaza

Salata cu legume fierte la abur din: piept de pui, morcovi, cartofi, telina, castraveciori, otet, maioneza, mustar, sare, piper, patrunjel, masline.

Ingrediente:Salata_cu_legume_fierte_la_abur

  • 1 piept de pui dezosat şi fără pieliţă
  • 2-3 morcovi de dimensiune medie
  • 4-5 cartofi
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 4-5 castraveciori muraţi în saramură
  • 1 gogoşar murat în oţet
  • 400 g maioneză light
  • muştar
  • sare
  • piper alb măcinat
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • măsline pentru decor

 

Mod de preparare:

Speli pieptul de pui, îl tai în bucăţi mai subţiri şi le pui în sită, deasupra oalei pline pe jumătate cu apă rece.

Acoperi sita cu un capac şi aşezi vasul pe flacără potrivită. După 10 minute, întorci bucăţile de carne şi le laşi să mai fiarbă la abur încă 10 minute.

Cât fierbe carnea, cureţi legumele, le speli şi le tai cubuleţe. Scoţi carnea din sită şi aşezi legumele tăiate cubuleţe.

Acoperi cu un capac şi le fierbi 15-20 de minute. Intre timp, tai cubuleţe gogoşarul murat, curăţat de cotor şi seminţe, castraveţii şi carnea.

Când s-au răcit ingredientele fierte, le amesteci împreună cu muştarul, 3/4 din maioneză, sare şi piper alb după gust.

Decorezi salata cu maioneză păstrată, cu legume fierte, cu felioare de măsline şi frunze verzi de pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.