Colţunaşi cu aluat din cartofi

Printeaza

Colţunaşi cu aluat din cartofi din: cartofi, ceapa, faina, oua, smantana, sare, piper, ulei, patrunjel.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Colţunaşi cu aluat din cartofi

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căni făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pătrunjel uscat

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins.

Opreşti 3 linguri din piureul de cartofi, iar pe cel rămas îl  amesteci cu ceapa călită.

Adaugi apoi în piureul oprit făina, ouăle sare şi piper după gust şi frămânţi un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie.

O tai pătrate, pui pe fiecare bucăţică o lingură din compoziţa de cartofi cu ceapă şi formezi un triunghi căruia îi presezi bine marginile.

Fierbi colţunaşii în apă clo­cotită cu sare, timp de 10-15 minute şi când s-au ridicat la suprafaţa apei înseamnă că sunt gata.

Ii scoţi cu lingura cu găuri mari, îi îmbraci cu smântână şi presari pătrunjel uscat.

Colţunaşi cu aluat din cartofi

Coltunasi_cu_aluat_din_cartofi

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Colțunași chinezești

Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]

 

Moristi cu branza

Coltunasi cu piersici

Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie   Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. A facut cineva coltunasii astia?

  2. Mie nu mi-au iesit 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.