Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]
Colţunaşi cu aluat din cartofi
PrinteazaColţunaşi cu aluat din cartofi din: cartofi, ceapa, faina, oua, smantana, sare, piper, ulei, patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Coltunasi cu fructe si nuci
- Coltunasi cu spanac si sunca
- Colţunaşi cu carne de pui şi sos
- Coltunasi cu branza si dovlecei
- Coltunasi cu gem
- 1/2 kg cartofi
- 1 ceapă
- 2 căni făină
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel uscat
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins.
Opreşti 3 linguri din piureul de cartofi, iar pe cel rămas îl amesteci cu ceapa călită.
Adaugi apoi în piureul oprit făina, ouăle sare şi piper după gust şi frămânţi un aluat elastic pe care-l întinzi într-o foaie.
O tai pătrate, pui pe fiecare bucăţică o lingură din compoziţa de cartofi cu ceapă şi formezi un triunghi căruia îi presezi bine marginile.
Fierbi colţunaşii în apă clocotită cu sare, timp de 10-15 minute şi când s-au ridicat la suprafaţa apei înseamnă că sunt gata.
Ii scoţi cu lingura cu găuri mari, îi îmbraci cu smântână şi presari pătrunjel uscat.
Colţunaşi cu aluat din cartofi
Pofta buna!
poate iti place si:
Coltunasi cu piersici
Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]
Pofta buna!
A facut cineva coltunasii astia?
Mie nu mi-au iesit 🙁