Salam de prune uscate
PrinteazaSalam de prune uscate din: prune uscate, zahar, nuci, apa, zahar pudra.
Ingrediente:
- 1 kg prune uscate
- 200 g zahăr
- 300 g nuci
- 50 ml apă
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la fiert apa cu zahărul obişnuit şi după ce s-a topit acesta din urmă, adaugi pasta de prune.
Laşi pe foc 5-6 minute până obţii o pastă omogenă, apoi adaug nucile măcinate şi amesteci. Pe mai multe folii de aluminiu sau de celofan presari câte o lingură de zahăr pudră, apoi pui câte o lingură plină cu vârf din compoziţia de prune şi-i dai formă de salam. Laşi prăjitura să se usuce descoperită la temperatura camerei 3 zile, apoi o tai felii.
Pofta buna!