Ficat in aspic
PrinteazaFicat in aspic din: ficat de porc, picioare de porc, lapte, castravete acru, morcovi, oua, masline, patrunjel, sare.
- 1 ficat de porc
- 2 picioare de porc
- 500 ml lapte
- 1 castravete acru
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 10 măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească. Cureţi şi speli apoi picioarele de porc şi le pui lpe toate la fiert în vase diferite, în apă cu sare. într-un vas mic fierbi şi ouăle. Când sunt toate fierte le laşi să se răcească, apoi tai felii ouăle şi ficatul, iar morcovul şi castravetele rondele.
Aşezi în mai multe vase feliile de ficat şi de ouă, rondelele de morcovi şi de castravete, măslinele fără sâmburi şi frunzele de pătrunjel. Torni zeama în care a fiert carnea de porc şi dai la rece pentru o zi.
Pofta buna!