Pulpe de pui si cartofi inabusiti

Printeaza

Pulpe de pui si cartofi inabusiti din: pulpe de pui, cartofi, ceapa, usturoi, sare, piper, boia, cimbru, ulei, apa.

Ingrediente:Pulpe_de_pui_si_cartofi_inabusiti

  • 6 pulpe de pui superioare
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru uscat
  • ulei
  • 125 ml apă

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, îi decojeşti şi îi tai în rondele groase de 5-7 mm. Ii pui într-un castron, îi stropeşti cu ulei şi îi presari cu sare, piper şi boia, după care îi amesteci bine.

Aşezi cartofii într-o formă termorezistentă antiaderentă, unsă cu puţin ulei. Printre feliile de cartofi pui felii ori solzişori de ceapă şi căţei de usturoi.

Speli pulpele şi le uâuci cu un şervet. Crestezi pulpele pe lângă os şi introduci în fiecare crestătură o felie de usturoi trecut prin sare şi piper.

Presari pulpele pe ambele feţe, cu un amestec de sare, piper, boia şi cimbru şi le aşezi peste cartofi.

Ungi fiecare pulpă cu puţin ulei, torni apa şi acoperi tava cu folie de aluminiu, îndoind folia bine, sub marginea tăvii, ca să nu iasă aburul.

Dacă ai un vas de iena cu capac de sticlă, este indicat să îl foloseşti pentru pregătirea acestui fel de mâncare. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 45 de minute.

Indepărtezi cu mare grijă folia de aluminiu, eventual cu o mânuşă de bucătărie, întrucât aburul acumulat sub folie poate produce accidente.

Stropeşti ingredientele cu sosul format în tavă şi continui coacerea 10-15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.