Ciorba de porc cu zeama de muraturi
PrinteazaCiorba de porc cu zeama de muraturi din: carne de porc, ceapa, morcov, patrunjel, telina, taietei de casa, zeama de muraturi, leustean, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg came de porc cu os
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 mână tăieţei de casă
- 1/2 l zeama de muraturi
- 1 legătură leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă , rece cu sare pentru două ore şi ai grijă să iei spuma ori de câte ori se formeaza in acest timp cureţi ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ţelina, le tai mărunt şi le adaugi în oală după ce a fiert carnea bine.
Când s-au înmuiat şi legumele, pui tăieţeii de casă, torni zeama de murături, potriveşti de sare şi piper şi mai laşi câteva minute pe foc. La sfârşit, presari leuşteanul tocat, acoperi oala şi o dai deoparte.
Nu uita ca la masă să aduci şi ardeii iuţi.
Pofta buna!