Carnati de porc in sos de vin
PrinteazaCarnati de porc in sos de vin din: carnati proaspeti, vin, unt, usturoi, faina, dafin, bulion, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 800 g cârnaţi proaspeţi
- 200 ml vin alb
- 50 g unt
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură făină
- 2 foi de dafin
- 1 lingură bulion
- sare
- piper
- nucşoara
Mod de preparare:
Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt, adaugi bulionul, stingi cu vinul şi torni sosul peste cârnaţi.
Pui şi foile de dafin, usturoiul tăiat feliuţe, presari sare, piper şi nucşoară după gust şi laşi totul să fiarbă înăbuşit până scade sosul.
Poftă buna!