Reteta zilei: Paste cu rosii uscate si parmezan
PrinteazaPaste cu rosii uscate si parmezan din: carnati, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, dovlecei, cimbru, rosii uscate, vin alb, supa de pui, smantana, paste, parmezan, busuioc, sare de mare, piper.
Ingrediente:
- 4-5 carnati
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, cuburi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 10-12 ciuperci
- 2 dovlecei
- 1 lingurita cimbru proaspat tocat
- 1 cană de roșii uscate in ulei, tocate
- ½ ceasca de vin alb sau supa de pui
- 1 cană smântână
- 1 pachet paste
- 1 ceasca parmezan ras proaspat
- 15 frunze de busuioc proaspăt, tăiat în felii subțiri
- sare de mare și piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu-mare.
Feliati cârnații și rumeniti în tigaie cu ulei de măsline.
Scoateți cârnați din tigaie si pastrati deoparte. Adaugati ceapa in tigaie și sotati.
Într timp, spalati si tocati ciupercile. Tăiați dovleceii.
Adaugati usturoiul, ciupercile și dovleceii in tigaie. Gatiti cateva minute.
Apoi se adaugă cimbru proaspat, rosii uscate și vin alb.
Fierbeti la foc mic cateva minute si apoi incorporati smantana. Fierbeti la foc mic 6-8 minute.
Aduceti o oală mare de apă la fiert, se adauga 1 lingura sare de mare și se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet.
Asezonati sosul dupa gust cu sare de mare și piper negru proaspat macinat.
Scurgeti pastele si incorporati in sos. Fierbeti impreuna la foc mediu timp de 2-3 minute.
Adaugă ½ ceasca de parmezan ras, împreună cu busuioc si serviti imediat cu extra parmezan.
Paste cu rosii uscate si parmezan
Pofta buna!
BUne pastele astea
Imi dai si mie 🙂