Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume din: dovlecei, carne de vita tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, rosie, ulei de masline, sare, piper, branza. Această rețetă este potrivită pentru 4 porții. Această rețetă de dovlecei umpluți cu carne de vită și legume este o opțiune sănătoasă și gustoasă, potrivită pentru cină sau prânz. […]
Dovlecei umpluti cu piept de pui – usor de preparat
PrinteazaDovlecei umpluti cu piept de pui din: dovlecei, morcovi, ardei, ceapa, marar, telemea, oua, piept de pui, cascaval, sare, piper, ulei.
- 3 dovlecei de dimensiune mijlocie
- 2 morcovi
- 2 ardei (roşu şi verde)
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 50 g telemea
- 2 ouă
- 1 piept de pui
- 5 linguri caşcaval ras
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Decojeşti dovleceii, îi tai în două bucăţi, pe lungime şi scoti miezul cu seminţele.
Ii opăresti 5 minute în apă clocotită, apoi îi scoţi pe o tavă şi îi laşi să se răcească.
Intre timp, pregăteşti amestecul pentru umplutură. Speli şi cureţi legumele. Dai morcovii pe răzătoarea mică. Tai ardeii şi pieptul de pui în cubuleţe.
Toci mărunt ceapa şi mărarul. Razi brânza şi caşcavalul. Amesteci toate ingredientele într-un vas, cu excepţia caşcavalului.
Intr-o tavă mai înaltă, aşezi jumătăţile de dovlecel, le presari cu piper şi sare, apoi le umpli cu amestec.
Presari caşcaval deasupra.
Torni în tavă puţină apă şi uleiul. Coci dovleceii la foc mediu, pentru aproximativ 45 de minute.
Dovlecei umpluti cu piept de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei umpluți cu bulgur
Dovlecei umpluți cu bulgur din: bulgur, dovlecei, ardei grasi, supa de legume, ulei, zeama de lamaie, unt, branza de oaie, frunze de menta, sare, piper. Ingrediente: 150 g bulgur mărunt 2 dovlecei 2 ardei grași roșii 125 ml supă de legume 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 50 g unt 200 g brânză […]
Pofta buna!