Tochitura de pui pe pat de orez
PrinteazaTochitura de pui pe pat de orez din: piept de pui, ceapa, carnati, vin, ou, orez, suc de rosii, morcovi, cartofi, sare, ulei, boia.
- 1 piept de pui
- 3 cepe
- 200 g carnaţi semiafumaţi
- 200 ml vin
- 1 ou
- 250 g orez
- 150 ml suc de roşii
- 4 morcovi
- 5 cartofi
- sare
- ulei
- boia dulce
Mod de preparare:
Speli legumele şi carnea. Cureţi legumele şi indepărtezi oasele şi pielija de pui. Tai ceapa mărunt, morcovii şi cârnatii rondele, iar cartofii în cubulete.
Intr-un vas cu pereti groşi, preferabil de fontă, încingi 4 linguri de ulei şi înăbuşi la foc mediu pieptul de pui tăiat cubulete.
Amesteci timp de aproximativ un minut, până când carnea îşi schimbă culoarea, apoi stingi cu vinul şi sucul de roşii. Laşi să fiarbă timp de 20 de minute, după care adaugi rondelele de ceapa, morcovi şi de cârnati, precum si cubuletele de cartofi.
După ce toate ingredientele s-au înmuiat, presari boia dulce şi sare după gust. Alegi orezul, îl speli şi il scurgi. Il pui la fiert în 700-800 ml apă uşor sărată sau în supă de pasăre ori de legume.
Orezul se fierbe în apă cu sare. Când boabele sunt fierte, scurgi orezul în strecurătoare.
Servesti orezul cu sosul de carne si pui deaupra oul prajit.
Tochitura de pui pe pat de orez
Pofta buna!
Reteta la tochitura de pui pe pat de orez nu este corecta.
La ingrediente apar 3 cepe si un ou ,care nu apar și la modul de preparare