Reteta panna cotta cu ciocolata

Printeaza

Reteta panna cotta cu ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, gelatina, unt.

Ingrediente:Panna_cotta_cu_ciocolata

  • 400 ml smântână lichidă
  • 50 g zahăr
  • 100 g ciocolată
  • 4 foi de gelatină
  • 15 g unt pentru uns formele

 

 

Mod de preparare:

Hidratezi foile de gelatină în apă rece, cât să le acopere. Pui smântâna într-un vas aşezat pe foc mic, împreună cu zahărul.

Laşi să se încălzească fără să fiarbă, apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăti, iei vasul de pe foc şi amesteci până se topeşte ciocolata.

Incorporezi apoi gelatina hidratată 5-6 minute în apă rece. După omogenizare, împarţi compozitia în forme de inimoare, in prealabil unse cu unt şi le laşi la frigider până a doua zi, când rastorni pe un platou portiile şi serveşti cu sos de fructe de pădure.

Reteta panna cotta cu ciocolata

Panna_cotta_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.