Reteta panna cotta cu ciocolata
PrinteazaReteta panna cotta cu ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, gelatina, unt.
- 400 ml smântână lichidă
- 50 g zahăr
- 100 g ciocolată
- 4 foi de gelatină
- 15 g unt pentru uns formele
Mod de preparare:
Hidratezi foile de gelatină în apă rece, cât să le acopere. Pui smântâna într-un vas aşezat pe foc mic, împreună cu zahărul.
Laşi să se încălzească fără să fiarbă, apoi adaugi ciocolata ruptă în bucăti, iei vasul de pe foc şi amesteci până se topeşte ciocolata.
Incorporezi apoi gelatina hidratată 5-6 minute în apă rece. După omogenizare, împarţi compozitia în forme de inimoare, in prealabil unse cu unt şi le laşi la frigider până a doua zi, când rastorni pe un platou portiile şi serveşti cu sos de fructe de pădure.
Reteta panna cotta cu ciocolata
Pofta buna!