Salata de conopida cu ciuperci si usturoi
PrinteazaSalata de conopida cu ciuperci si usturoi din: conopida, ciuperci, morcov, usturoi, ulei, suc de lamaie, marar, sare.
- 1 bucată conopidă
- 400 g ciuperci
- 1 morcov
- 8 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 1 legătură mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile tocate le căleşti în puţin ulei şi le laşi la foc mic, până scade toată apa. Conopida o desfaci în bucheţele şi le pui la fiert în apă
clocotită, împreună cu rondele de morcov, timp de 10-15 minute.
Le strecori şi le laşi să se răcească. Amesteci ciupercile cu legumele şi le aşezi în vasul de servire. Prepari separat un sos din ulei, sare, zeamă în care a fiert conopida (50 ml) şi usturoi zdrobit. Torni sosul peste conopidă.
Presari pe deasupra verdeaţă tocată şi stropeşti cu suc de lămâie.
Salata de conopida cu ciuperci si usturoi
Pofta buna!