Salata de conopida cu ciuperci si usturoi

Printeaza

Salata de conopida cu ciuperci si usturoi din: conopida, ciuperci, morcov, usturoi, ulei, suc de lamaie, marar, sare.

Ingrediente:Salata de conopida cu ciuperci si usturoi din: conopida, ciuperci, morcov, usturoi, ulei, suc de lamaie, marar, sare

  • 1 bucată conopidă
  • 400 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 8 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • 1 legătură mărar verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciupercile tocate le căleşti în puţin ulei şi le laşi la foc mic, până scade toată apa. Conopida o desfaci în bucheţele şi le pui la fiert în apă
clocotită, împreună cu rondele de morcov, timp de 10-15 minute.

Le strecori şi le laşi să se răcească. Amesteci ciupercile cu legumele şi le aşezi în vasul de servire. Prepari separat un sos din ulei, sare, zeamă în care a fiert conopida (50 ml) şi usturoi zdrobit. Torni sosul peste conopidă.

Presari pe deasupra verdeaţă tocată şi stropeşti cu suc de lămâie.

 

Salata de conopida cu ciuperci si usturoi

Salata de conopida cu ciuperci si usturoi din: conopida, ciuperci, morcov, usturoi, ulei, suc de lamaie, marar, sare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.