Rulada cu gem de zmeura si frisca
PrinteazaRulada cu gem de zmeura si frisca din: oua, sare, zahar, faina, ulei, gem de zmeura, smantana.
- 5 ouă mari
- 1 praf de sare
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri ulei
- gem de zmeură
- 200 ml smântână pentru frişcă
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi 2 linguri de zahăr şi baţi până obţii o bezea cu aspect lucios, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr, până îşi dublează volumul şi se topeşte zahărul, apoi adaugi uleiul treptat şi continui să mixezi până îl încorporezi pe tot şi obţii o compoziţie omogenă.
In spuma de albuşuri, încorporezi gălbenuşurile frecate şi făina cernută şi omogenizezi delicat, cu mişcări circulare verticale, cu ajutorul unei spatule.
Torni compoziţia în tava de aragaz, unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 10-15 minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.
Răstorni aluatul pe hârtie de copt sau pe un şervet uftred, îndepărtezi hârtia din tavă şi rulezi aluatul cu tot cu şervet sau hârtie. Il laşi la răcit astfel 30 de minute.
Baţi smântână pentru frişcă şi adaugi zahăr pudră cu aromă de vanilie, după gust. Derulezi blatul, îl ungi cu gem şi frişcă, apoi laşi rulada în frigider pentru cel puţin 2 ore. O tai în rondele groase de 2- 2 1/2 cm.
Rulada cu gem de zmeura si frisca
Pofta buna!