Paella valenciana

Printeaza

Paella valenciana din: orez, creveti, midii, calamr, pui, ardei, ceapa, mazare, vin, sofran, usturoi, ulei de masline, paprica, patrunjel.

Ingrediente:Paella valenciana

  • 300 g orez cu bob rotund
  • 150g creveţi cruzi
  • 200 g midii
  • 150gcalamar
  • 500 g pulpe de pui dezosate
  • 2 ardei
  • 2 cepe
  • 4 linguri mazăre
  • 100 ml vin alb sec sau demisec
  • şofran
  • 1 lingură paprica dulce, afumată
  • 3 căţei de usturoi ulei de măsline pătrunjel sau coriandru

 

Mod de preparare:

Pui şofranul să se înmoaie în 4 linguri de apă călduţă. Speli bine orezul şi îl scurgi de apă, apoi încingi uleiul de măsline într-o tigaie mare.

Adaugi puiul tăiat bucăţele, apoi ceapa, usturoiul, ardeii tăiaţi julien şi paprica. Căleşti timp de 5-6 minute. Adaugi orezul şi torni vinul, apoi laşi 1 minut, să se evapore alcoolul. Torni peste orez 1 I de apă clocotită sau supă de pui, adaugi şofranul şi amesteci.

Acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ 25 de minute. Amesteci din când în când, ca să nu se prindă orezul de fundul tigaii. Mai completezi cu apă, dacă ftade prea mult.

Adaugi creveţii curăţaţi, midiile, calamarul şi laşi să mai fiarbă acoperit încă 5 minute. Adaugi mazărea verde (dacă este crudă, trebuie fiartă puţin înainte) şi ornezi cu verdeaţă: pătrunjel sau coriandru, oricare dintre cele două se potrivesc lâ fel de bine.

Serveşti paella alături de un vin alb.

 

Paella valenciana

Paella valenciana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.