Oua umplute cu pasta de macrou
PrinteazaOua umplute cu pasta de macrou din: oua, macrou, ceapa, otet, ulei, unt, mustar, sare, piper, lamaie, maline, patrunjel.
- 10 ouă
- 400 g macrou
- 1 ceapă
- 2 linguri de oţet
- 50 ml ulei
- 100 g unt
- muştar
- sare
- piper
- 1 lămâie
- măsline
- frunze de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o lingură de oţet şi după o jumătate de oră adaugi şi peştele curăţat şi spălat şi fierbi 10 minute, apoi le laşi să se răcească în zeama în care au fiert. Intre timp pui ouăle la fiert pentru 10 minute.
După ce au fiert şi s-au răcit le cureţi de coajă, le tai în jumătăţi pe lungime şi separi albuşurile de gălbenuşuri. Fărâmiţezi gălbenuşurile cu o furculiţă, adaugi peştele fără oase, uleiul, untul frecat înainte, zeama de lămâie, muştarul şi amesteci până când rezultă o pastă omogenă.
Potriveşti de sare şi piper şi umpli albuşurile cu această pastă. Pe un platou aşezi câteva frunze de salată, bine spălate şi uscate uşor cu un prosop, aşezi albuşurile şi le decorezi cu o măslină fără sâmburi şi cu o frunzuliţă de pătrunjel.
Pofta buna!