Burgeri picanti de porc din: sirop de artar, mustar picant, carne tocata de porc, sos de mere, sare, praf de chilli, mustar, piper, scortisoara, chifle, frunze de spanac. Ingrediente: 3 linguri sirop de arțar 2 linguri muștar picant 2 kg carne tocata de porc 1/2 cana sos de mere 1-1/2 lingurita sare 1-1/2 lingurita praf […]
Burgeri de porc
PrinteazaBurgeri de porc din: carne de porc, sos de stridii, ceapa, ghimbir, fulgi de ardei, lime, ulei, salata, chifle, alune, maioneza sau sos dulce.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de porc
- 2 linguri sos de stridii
- 6 cepe verzi, tocate fin
- 0 bucată mica de ghimbir, ras fin
- 1/2-1 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 lime, coaja rasă, tăiată în semiluni
- 1 lingură ulei de susan sau de floarea-soarelui
- salată verde sau iceberg, pentru servit
- 4 chifle cu susan
- 25 g de alune prăjite, tocate grosier
- maioneză sau sos dulce de ardei iute, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, combină carnea de porc, sosul de stridii, ceapa verde, ghimbirul, fulgii de ardei iute şi coaja de lime.
Modelează compoziţia în 4 chiftele. Incinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu, adaugă chiftelele şi găteşte-le câte 8 minute pe fiecare parte, până sunt bine pătrunse.
Pune frunze de salată pe baza chiflelor şi stoarce putină zeama de lime. Adaugă chiftelele, presară alunele şi acoperă cu cealaltă parte a chiflelor.
Serveşte burgerii cu restul de semiluni de lime şi maioneză sau sos dulce de ardei iute.
Pofta buna!
Pofta buna!