Paste cu conopida

Printeaza

Paste cu conopida din: conopida, ulei, frunze de cimbru, paste, unt, faina, mustar, lapte, branza, parmezan, nuci.

 

Ingrediente:Paste cu conopida

  • 1 conopidă (aproximativ 800g), tăiată în buchete mici
  • 1 lingură ulei de măsline
  • câteva frunze de cimbru
  • 300 g de paste scurte (macaroane)
  • 50 g de unt
  • 50 g de făină
  • 2 linguriţe de muştar pudră
  • 700 ml de lapte semidegresat
  • 140 g de brânză Cheddar, rasă
  • 50 g de parmezan, ras fin
  • 50 g de nuci macadamia, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190°C. Amestecă buchetele de conopidă cu uleiul şi jumătate din cimbru, apoi aşază-le uniform pe o tavă nonaderentă.

Coace-le 20 de minute, până când sunt moi şi aurii. Intre timp, umple o oală mare cu apă sărată, dă-oîn clocot şi prepară macaroanele conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurge-le.

Topeşte untul într-o cratita, adaugă făina şi muştarul, şi găteşte amestecul 2 minute, la cratita de pe foc şi toarnă treptat laptele şi restul de cimbru, amestecând cu telul.

Pune cratita înapoi pe foc şi mai găteşte sosul alte 4-5 minute, amestecând continuu cu telul, până obţii un sos gros şi fin.

Ia cratita de pe foc, las-o deoparte 2 minute, apoi adaugă brânza Cheddar şi jumătate din parmezan.

Dacă macaroanele se lipesc una de alta, toarnă putină apă clocotită peste ele, apoi scurge-le şi adaugă-le în sos, împreună cu conopida. Dacă sosul este puţin prea gros, mai adaugă puţin lapte.

Transferă pastele într-o tavă ceramică termorezistentă mare, presară restul de parmezan şi nucile macadamia. Coace-le 20 de minute, până sunt bine pătrunse şi clocotesc pe margini.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.