Paste cu conopida
PrinteazaPaste cu conopida din: conopida, ulei, frunze de cimbru, paste, unt, faina, mustar, lapte, branza, parmezan, nuci.
- 1 conopidă (aproximativ 800g), tăiată în buchete mici
- 1 lingură ulei de măsline
- câteva frunze de cimbru
- 300 g de paste scurte (macaroane)
- 50 g de unt
- 50 g de făină
- 2 linguriţe de muştar pudră
- 700 ml de lapte semidegresat
- 140 g de brânză Cheddar, rasă
- 50 g de parmezan, ras fin
- 50 g de nuci macadamia, tocate grosier
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Amestecă buchetele de conopidă cu uleiul şi jumătate din cimbru, apoi aşază-le uniform pe o tavă nonaderentă.
Coace-le 20 de minute, până când sunt moi şi aurii. Intre timp, umple o oală mare cu apă sărată, dă-oîn clocot şi prepară macaroanele conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurge-le.
Topeşte untul într-o cratita, adaugă făina şi muştarul, şi găteşte amestecul 2 minute, la cratita de pe foc şi toarnă treptat laptele şi restul de cimbru, amestecând cu telul.
Pune cratita înapoi pe foc şi mai găteşte sosul alte 4-5 minute, amestecând continuu cu telul, până obţii un sos gros şi fin.
Ia cratita de pe foc, las-o deoparte 2 minute, apoi adaugă brânza Cheddar şi jumătate din parmezan.
Dacă macaroanele se lipesc una de alta, toarnă putină apă clocotită peste ele, apoi scurge-le şi adaugă-le în sos, împreună cu conopida. Dacă sosul este puţin prea gros, mai adaugă puţin lapte.
Transferă pastele într-o tavă ceramică termorezistentă mare, presară restul de parmezan şi nucile macadamia. Coace-le 20 de minute, până sunt bine pătrunse şi clocotesc pe margini.
Pofta buna!