Reteta chilli
PrinteazaReteta chilli din: ceapa, usturoi, unt, chimion, boia, fulgi de ardei, rosii, fasole.
- 1/2 ceapă mică, tocată mărunt
- 1 căţel de usturoi mare, zdrobit
- 1 cub de unt
- câte 1/2 linguriţă de chimion şi boia
- 1 vârf de cuţit fulgi de ardei iute sau pudră de ardei iute
- 1 conservă x 400 g de roşii tocate, scurse şi cu sucul păstrat
- 1 conservă x 400 g de fasole, boabele scurse şi clătite
- 1/2 cub pentru supă de legume
- 2 pătrate de ciocolată neagră smântână şi coriandru proaspăt, pentru servit
Mod de preparare:
Pune ceapă, usturoiul, untul şi mirodeniile într-o vas care poate fi dat la microunde, amestecă-le bine şi dă-le la cuptorul cu microunde pe treapta high timp de 30-40 secunde.
Lasă-le să stea deoparte timp de 1 minut, apoi adaugă roşiile tocate, fasolea, cubul de supă şi ciocolata.
Acoperă cu folie alimentară şi înteap-o în trei locuri.
Pune prosoape de bucătărie pe farfuria rotativă a cuptorului cu microunde, aşază vasul cu ingrediente deasupra şi porneşte din nou cuptorul pe treapta High timp de 2 minute.
Amestecă bine şi lasă să stea 1 minut. Dacă ardeii începe să se usuce, adaugă sucul de roşii păstrat, dar ţine minte că nu o să scadă atât de mult în cuptorul cu microunde precum pe focul deschis pe aragaz.
Acoperă şi porneşte cuptorul pe treapta medie timp de 2 minute.
Amestecă bine şi lasă mâncarea să stea 1 minut înainte de servire. Adaugă smântână şi coriandru.
Pofta buna!