Reteta cu carne de miel

Printeaza

Reteta cu carne de miel din: carne de miel, ulei, ceapa, usturoi, chimion, coriandru, pudra de ardei, sofran, scortisoara, lamai, caise, curmale, fistic, amidon, apa de trandifiri, cuscus sau orez.

Ingrediente:

  • 2 kg carne de miel pentru tocană
  • 5 linguri ulei
  • 3 cepe de mărime medie, tăiate în semiluni subţiri
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi subţire
  • câte 4 linguriţe de chimion şi coriandru măcinat
  • câte 1 linguriţă pudră de ardei iute roşu şi turmeric
  • un praf de şofran
  • 2 batoane de scorţişoară
  • 2 lămâi murate, scurse şi tăiate in semiluni subţiri
  • 300 g de caise confiate
  • 250 g de curmale confiate, fără sâmburi
  • l00 g de fistic, fără coajă
  • 2 linguriţe apă de trandafiri
  • 25 g amidon de porumb
  • 0 legătură mică de coriandru, frunzele tocate grosier
  • cuşcuş sau orez basmati gata pregătite, pentru servit

 

Mod de preparare:

Reteta cu carne de miel: Incinge cuptorul la 180’C. Indepărtează grăsimea tare de pe carne, taie carnea în bucăţi şi asezoneaz-oîn mod uniform, încinge 1 lingură de ulei într-o cratiţă termorezistentă şi rumeneşte mielul în 3-4 ture, la foc mare, timp de 1-2 minute sau până prinde puţină culoare.

Adaugă încă 1 lingură de ulei între tranşe şi transferă carnea rumenită într-un bol. Incinge uleiul rămas în aceeaşi cratiţă, la foc mediu, şi prăjeşte cepele 5 minute sau până când sunt moi şi puţin aurii.

Adaugă usturoiul, chimionul, coriandrul, pudra de ardei iute, 1 linguriţă de piper negru măcinat şi 1 linguriţă fulgi de sare de mare, apoi amestecă. Găteşte totul 1 minut, amestecând.

Transferă carnea de miel înapoi în cratiţă şi adaugă 1,5 litri de apă, şofranul, scorţişoara şi lămâile.

Dă în clocot la foc mic, amestecând de câteva ori. Acoperă, apoi transferă cratiţa în cuptor şi las-o 1 oră.

Apoi, scoate cratiţa din cuptor şi adaugă caisele, curmalele şi jumătate din cantitatea de fistic, amestecă, apoi acoperă şi pune mâncarea din nou în cuptor, şi mai las-o încă 30 de minute sau până când carnea este foarte fragedă.

Pune cratiţa pe aragaz şi asezonează mâncarea după gust. Amestecă amidonul cu 3 linguri de apă rece, toarnă-l în tagine şi amestecă.

Găteşte mâncarea la foc mediu timp de 1-2minute sau până când sosul se îngroaşă.

Când vrei să serveşti mâncarea, toacă fisticul grosier şi presară-l deasupra.

Garniseşte cu coriandru şi serveşte alături de orez sau cuscus.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.