Salata de icre
PrinteazaSalata de icre din: icre de crap, ulei, lamaie, sare, ceapa, gris, apa minerala.
- 150 g icre de crap
- 1 ceaşcă ulei (cca 250 ml)
- zeama stoarsă de la o lămâie
- sare
- 1 ceapă
- 2-3 linguri griş fiert şi răcit
- 2-3 linguri apă minerală
Mod de preparare:
Speli icrele cu atenţie, le cureţi de pieliţe şi apoi le sărezi şi le laşi la frigider câteva ore. In tot acest timp, ai grijă să pregăteşti şi fiertura de griş, care trebuie să fie lăsată la răcit (într-un vas micuţ pui la fiert cam 100 -150 ml apă, apoi, când apa clocoteşte, adaugi grisul în ploaie şi amesteci energic, ca nu cumva să se formeze cocoloaşe. Mai laşi puţin timp la fiert, până ce compoziţia se îngroaşă bine, apoi laşi totul la răcit).
Când grisul este bine răcit, îl adaugi într-un bol încăpător, împreună cu icrele (din care mai păstrezi deoparte 1 -2 linguriţe) şi începi să mixezi totul, până când se omogenizează bine; adaugi trepta,uleiul, în fir subţire ca la maioneză, alternând cu zeama delămâie şi apa minerală – în momentul în care observi că ai o compoziţie suficient de tare.
Când compoziţia este suficient de legată şi a crescut bine, adaugi şi restul de icre opărite şi ceapa tocată foarte mărunt. Mixezi totul un timp scurt ca să nu se spargă bobiţele de icre, apoi, dacă mai e nevoie, potriveşti gustul cu sare şi încă puţină zeamă de lămâie!
Pofta buna!