Friptura de curcan cu sos de gutui
PrinteazaFriptura de curcan cu sos de gutui din: pulpe de curcan, gutui, costita afumata, supa, ulei, bulion, piper.
- 2 pulpe de curcan
- 1 kg gutui
- 200 g costiţă afumată
- 1 cană de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă
- 1 ceaşcă ulei
- 2 linguri zahăr
- 2-3 roşii în bulion
- piper boabe
- 1 pahar de vin alb
Mod de preparare:
Tai felioare subţiri costiţa şi cu aceasta înveleşti pulpele. Aşa învelite le aşezi într-o tavă cu supa făcută din aripă, piperul boabe, uleiul şi dai la cuptor pentru 1 oră.
In tot acest timp, întorci friptura, o presari cu sare şi o stropeşti cu sosul din tavă. Friptura este gata după ce a stat în cuptor câte o oră pentru fiecare kilogram de cane. Adaug vinul atunci când sosul a scăzut de tot şi laşi în cuptor până ce carnea se rumeneşte.
In tot acest timp, prepari sosul de gutui astfel: tai felii groase din fiecare gutuie, le cureţi seminţele şi le aşezi într-o cratiţă emailată în care ai pus şi un pic de ulei şi le rumeneşti la foc mic timp de 20 de minute. Adaug zahărul, roşiile decojite şi tăiate felii.
Laşi să fiarbă până ce sosul devine cosistent Pui sosul pe un platou, apoi friptura tăiată felii.Costiţa afumată o scoţi după ce friptura este gata şi o arunci.
Poftă bună!