Kofte cu salata de morcovi
PrinteazaKofte cu salata de morcovi din: ceapa, usturoi, naut, pesmet, ou, chimion, coriandru, coaja de lamaie, spanac, pitta, morcovi, rosii, otet de vin, zahar.
- 2 cepe tocate
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- spray de gătit, pentru prăjit
- 2x 400g conserve de năut, scurs
- 100 g de pesmet proaspăt
- 1 ou mare
- câte 2 linguriţe de chimion şi coriandru măcinate
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură de zeamă şi felii de lămâie pentru servit
- 85 g de baby spanac si pitta pentru servit
Pentru salata de morcovi si rosii:
- 200 g de morcovi, daţi pe răzătoarea mare
- 200 g de roşii, tăiate cubuleţe
- 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt
- 2 linguri oţet de vin roşu
- 1 linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Intr-o cratită în care ai pulverizat puţin ulei şi câţiva stropi de apă, căleşte ceapa şi usturoiul până se înmoaie.
După ce s-au înmuiat, adaugă-le într-un robot de bucătărie împreună cu năutul, pesmetul, oul, mirodeniile, coaja rasă şi zeama de lămâie. Asezonează din plin.
Mixează intermitent până când se omogenizează, apoi adaugă 30g de spanac şi mixează până când se mărunţeşte. Formează din amestec 12 kofte dându-le formă de crochete sau cârnaţi şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lasă-le la rece până ce cuptorul se încinge la 200°C. Unge koftele cu puţin ulei, apoi dă-le la cuptor timp de 20-25 de minute, până devin crocante şi rumene.
Intre timp, amestecă toate ingredientele pentru salata de morcovi şi asezonează-le. Pune spanacul rămas într-un bol şi încălzeşte pitta conform instrucţiunilor de pe pachet.
Serveşte koftele cu pitta caldă, spanac, salata de morcovi, iaurt degresat şi ardei iuţi muraţi.
Pofta buna!