Cartofi cu sunca si praz
PrinteazaCartofi cu sunca si praz din: cartofi, ulei, praz, sunca, mustar, oua, fasole.
- 600 g de cartofi, cuburi
- ulei pentru prăjit
- 2 fire de praz, curăţate, spălate şi feliăte
- 175 g de şuncă slabă tocată
- 2 linguri de muştar cu boabe
- 5 ouă
- 2 conserve x 400 g de fasole albă
Mod de preparare:
Pune la fiert o cratiţă mare cu apă şi puţină sare. Adaogă cartofii şi fierbe-i 5 minute până se înmoaie. Scurge-i bine şi lasă-i în strecurătoare să iasă aburul din ei.
Intre timp, unge cu puţin ulei o cratiţă termorezistentă. Adaugă prazul şi puţină apă şi căleşte-l până se înmoaie.
Mai pulverizează puţin ulei, adaugă cartofii, şunca şi prăjeştfe până se rumenesc puţin, încinge cuptorul la 200°C. Adaugă muştarul, 1 ou şi asezonează din belşug. Cu o furculiţă, mărunţeşte cartofii şi amestecă.
Aplatizează amestecul, pulverizează ulei deasupra lui şi dă-l la cuptor 15-20 de minute până când devine crocant la suprafaţă.
Când amestecul e aproape gata, încălzeşte 200 ml de apă într-o tigaie non-aderentă cu capac. Când încep să iasă aburi (fără să clocotească apa), adaugă ouăle rămase şi acoperă-le cu capacul.
Prăjeşte-le 2-4 minute până când ouăle sunt bine pătrunse. Intre timp, încălzeşte fasolea. Pune câte un ou pe fiecare farfurie, adaugă o porţie generoasă de cartofi cu şuncă şi fasole.
Pofta buna!