Chiftele de peste (ton)
PrinteazaChiftele de peste (ton) din: cartofi, ton, lamaie, chives, ou, ceapa, maioneza, faina, ulei de masline, salata verde.
- 2 cartofi mari (aproximativ 550 g), tăiaţi în cuburi mici
- 2 conserve de 120 g de ton în suc propriu, stors
- 1 lămâie, 1/2 stoarsă, 1/2 tăiată în semiluni
- 0 legătură mică de chives, tăiate fin
- 1 ou, bătut
- 4 cepe verzi, tocate
- 4 linguri de maioneză fără gluten
- 2 linguri de făină fără gluten, pentru presărat
- 2 linguriţe ulei de măsline
- salată verde, pentru servit
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratită, acoperă-i cu apă rece, sărată, şi dă-i în clocot.
După ce au dat în clocot, micşorează flacăra şi lasă-i să fiarbă la foc mic timp de circa 8 minute, până sunt fragezi.
Scurge-i şi lasă-i să se usuce la abur timp de 2 minute.
Pasează cartofii într-un bol mare. Adaugă tonul şi omogenizează compoziţia cu o furculiţă pentru a mărunţi tonul în acelaşi timp, apoi adaugă zeama de lămâie şi chives.
Asezonează după gust, adaugă oul şi amestecă totul cu mâinile. Imparte compoziţia în 6 bile şi formează chiftele.
Intre timp, amestecă ceapa verde cu maioneza şi refrigerează amestecul până în momentul servirii.
Pentru a prăji chiftelele de peşte, încinge jumătate din ulei într-o tigaie nonaderentă şi pudrează chiftelele cu putină făină.
Găteşte trei dintre ele câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii şi s-au încălzit uniform, apoi repetă cu restul de chiftele.
Serveşte chiftelele cu maioneza, o bucată de lămâie şi salată verde.
Pofta buna!