Caise in caramel de mandarine
PrinteazaCaise in caramel de mandarine
Ingrediente:
- 8-10 caise
- 80 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 6 mandarine (doar de sucul lor)
- 100 ml apa
- o mana de fulgi de migdale (prajite putin)
Mod de preparare:
Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua si se spala. Se storc cele sase mandarine, iar sucul se strecoara de eventualii samburi.
Intr-o tigaie, se topesc la foc mic, untul, zaharul si zaharul vanilinat, iar dupa cinci minute (cand amestecul devine usor auriu), se pun peste jumatatile de caise.
Caisele se intorc, periodic, de pe o parte pe alta si peste ele se toarna, din cand in cand, sucul de mandarine. Se tine totul pe foc pana se patrund complet fructele, apoi se scot pe o farfurie.
In sucul ramas in tigaie se pun 100 ml apa, amestecandu-se totul cu o lingura de lemn, pana la dizolvarea completa a zaharului si obtinerea unui sos auriu (5 minute la foe mic).
Cand caramelul incepe sa fiarba, se da la o parte si se toarna peste caise. Se presara peste ele fulgi de migdale.
Caise in caramel de mandarine
Pofta buna!