Romburi cu miere si nuca
PrinteazaRomburi cu miere si nuca din: apa, ulei, faina, zahar, miere, esenta de vanilie si rom, nuci, stafide, praf de copt, cacao.
- 600 ml apă
- 200 ml ulei
- 450 g făină
- 200 g zahăr
- 5 linguri de miere
- esenţă de vanilie
- esenţă de rom
- 300 g nuci
- stafide
- 1 praf de copt
- cacao
Pentru glazură:
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de apă
- 6 linguri de ulei
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Se amestecă apa cu zahărul. Se adaugă pe rând celelalte ingrediente şi se amestecă bine până când compoziţia devine omogenă.
La final se adaugă mierea, esenţa de vanilie, nuca măcinată şi stafidele. Se pun deoparte 2 linguri de compoziţie şi se amestecă cu 1 lingură de cacao.
Se tapeteâză cu făină şi hârtie de copt o tavă dreptunghiulară. Se toarnă compoziţia, iar deasupra se repartizează amestecul tu cacao, care se împrăştie în toată tava cu ajutorul unei furculiţe. Se dă la cuptor 20-25 de minute.
Ingredientele pentru glazură se amestecă într-o cratiţă la foc mic, până când compoziţia dă in clocot de două ori, apoi se lasă să se raceasca.
Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răcească. Se toarnă deasupra glazura, se lasă să se întărească şi se taie romburi.
Romburi cu miere si nuca
Pofta buna!