Croissante cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar, unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2 oua 300 ml lapte 500 g faina coaja de la o lamaie 4 linguri zahar 125 g unt topit 1-2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 200 g gem 100 […]
Reteta croissant cu ciocolata
PrinteazaReteta croissant cu ciocolata din: faina, ou, zahar, unt, lapte, drojdie, lapte, sare, fulgi de ciocolata.
- 250 g făină
- un ou
- 30 g zahăr
- 110 g unt
- 8 g drojdie
- 120 ml lapte
- sare
- 100 g fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, laptele încălzit si 50 g unt.
Se amestecă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini.
Se lasă să se odihnească o noapte.
A doua zi, aluatul se întinde in pătrat, se pun în centru cele 60 g unt rămase, se aduc cele patru colturi în centrul aluatului, peste unt şi se lucrează cu sucitorul pentru a amesteca aluatul şi untul.
Se lasă la frigider 30 de minute. Se mai lucrează aluatul de încă două ori cu pauze de câte 30 de minute la frigider.
Pe masa uşor presărată cu făină se întinde aluatul, se taie triunghiuri care se rulează si se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie.
Se lasă la crescut 30 de minute. Se bate oul cu un pic de apă, se ung cornurile şi se presară fulgii de ciocolată. Se coc 15 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Croissante cu gem
Gratin de croissants
O reteta de gratin de croissants din: unt, croasant, afine, fulgi de migdale, oua, lapte, smantana, zahar, faina de migdale, nucsoara, vanilie, amaretto si zahar brun. Poate te intereseaza si: Gratin din turta dulce Gratin de cartofi Gratin cu sos de rosii Ingrediente: unt pentru uns tava 5 croasanti 1 cana de afine proaspete 4-5 […]
Pofta buna!