Burger cu somon
PrinteazaBurger cu somon din: chifle, file de somon, ceapa, lamaie, branza de vaci, ou, faina, sare, piper, ulei, iaurt, verdeata, salata, lamaie.
- 4 chifle
- 700 g file de somon
- o ceapă
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 2 linguri brânză de vaci
- un ou
- 6 linguri făină
- sare
- piper
- ulei
- 200 g iaurt
- 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel)
- frunze de salată
- o lămâie
Mod de preparare:
Frige somonul la grătar, apoi taie-l bucăţele. Toacă ceapa mărunt şi pune în mixer peştele (păstrează o bucată pentru decor), ceapa, sucul de lămâie, brânza de vaci, ouăle şi 3 linguri de făină.
Amestecă bine, apoi condimentează cu sare şi piper. Formează cu mâna burgeri, dă-i prin făină şi prăjeşte-i la tigaie, în ulei, până capătă o culoare aurie.
Prepară şi un sos din iaurt, verdeaţă tocată şi suc de lămâie. Serveşte burgerii calzi, în chifle, cu decor de salată verde, cubuleţe de somon şi verdeaţă şi cu sos de iaurt.
Poftă bună!