Salata de naut – reteta usor de preparat
PrinteazaSalata de naut din: naut, rosii, ceapa, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper.
Semințele de naut sunt principala parte a plantei care este folosită în alimentație. Ele pot fi consumate în mai multe forme, inclusiv fierte, prăjite sau în diverse preparate culinare. De asemenea, se obține făină de naut prin măcinarea semințelor uscate, care este utilizată în multe rețete vegane și vegetariene.
Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un indice glicemic scăzut.
Consumul de naut poate avea numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său ridicat de fibre, nautul poate ajuta la menținerea sănătății digestive și la controlul greutății. De asemenea, are potențialul de a reduce nivelul de colesterol, de a regla nivelul zahărului din sânge și de a contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Nautul este o componentă importantă a bucătăriilor din Orientul Mijlociu, Asia de Sud și regiunile mediteraneene. Este ingredientul principal în diverse preparate tradiționale, precum humusul, falafelul sau curry-ul de naut. De asemenea, se folosește în multe culturi în prepararea sucurilor, băuturilor răcoritoare și a produselor de patiserie.
- o conservă mare năut
- 5-6 roşii uscate în ulei
- o ceapă roşie
- câteva fire pătrunjel
- sucul unei lămâi
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Năutul se trece sub un jet de apă rece şi se lasă lâ scurs. Ceapa se curăţă de coajă si se taie peştişori.
Se pune apoi într-un castron. Se adaugă roşiile uscate tăiate si năutul scurs. Se amestecă uleiul cu sucul de lămâie, sarea şi piperul şi se toarnă, în fir subţire pesţe salată.
Pătrunjelul se taie mărunt şi se presară, la final, peste salată.
Salata de naut
Pofta buna!
Nu-mi place nautul deloc