Curry de pui – reteta gustoasa
PrinteazaCurry de pui din: fileuri de pui, ceapa, morcovi, sos de friptura, curry, unt de arahide, sos de soia, varza rosie murata, orez.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
- 4 fileuri de pui pane, gata cumpărate
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă, tocată
- 2 morcovi, tocaţi
- 500 ml sos de friptură de pui
- 2 linguriţe pudră de curry
- 1 lingură unt de arahide
- 2 linguri sos de soia
- varză roşie burată
- orez fiert
- 100g mix de salată
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Găteşte puiul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, pentru a face sosul katsu, încinge uleiul într-o cratiţă medie şi căleşte ceapa şi morcovii circa 8-10 minute sau până când se înmoaie, dar nu-şi schimbă culoarea.
Transferă ceapa şi morcovii într-un blender, adaugă sosul de friptură, pudra de curry, untul de arahide şi sosul soia, apoi pasează-le pentru a obtine un sos foarte fin.
Toarnă-l înapoi în cratită şi încălzeşte-l foarte bine, amestecând frecvent.
Taie fileurile de pui în fâşii, împarte-le pe 4 farfurii, apoi toarnă sosul katsu peste ele.
Adaugă o lingură de varză roşie murată la fiecare porţie şi serveşte cu orez fiert şi frunze de salată.
Pofta buna!