Supa japoneza de pui
PrinteazaSupa japoneza de pui din: supa de pui, coriandru, ardei iute, sos de soia, ciuperci, varza pak choi, piept de pui, taitei cu ou, bambus.
- 1,2 litri supă de pui
- 1 legătură mică de coriandru, tulpinile şi frunzele separate
- 1 ardei iute roşu (curăţat de seminţe, dacă nu-ţi place prea iute), feliat
- 2 linguri sos de soia light
- 100g de ciuperci pleurotus, feliate
- 100g de varză pak choi
- 2 bucăţi piept de pui, fără piele, gătite şi feliate
- 100g de tăieţei cu ou
- 50g muguri de bambus feliaţi
Mod de preparare:
Pune pe foc mediu o oală mare şi toarnă în ea supa. Toacă fin tulpinile de coriandru şi pune-le în supă, împreună cu mare parte din ardeiul iute. Dă supa în clocot şi adaugă 200ml de apă. Când lichidul începe să fiarbă din nou, dă focul mai mic şi lasă-l să fiarbă 5-10 minute, pentru a se infuza de aroma coriandrului şi a ardeiului iute.
Adaugă sosul de soia şi puţin piper negru măcinat, urmate de ciuperci, pak choi, pui şi tăieţei. Fierbe totul pentru 2 minute, până când tăieţeii se înmoaie, înainte de a adăuga mugurii de bambus.
Serveşte supa în boluri adânci, cu frunze de coriandru şi felii de ardei iute presărate deasupra.
Pofta buna!