Supa japoneza de pui

Printeaza

Supa japoneza de pui din: supa de pui, coriandru, ardei iute, sos de soia, ciuperci, varza pak choi, piept de pui, taitei cu ou, bambus.

Ingrediente:Supa japoneza de pui

  • 1,2 litri supă de pui
  • 1 legătură mică de coriandru, tulpinile şi frunzele separate
  • 1 ardei iute roşu (curăţat de seminţe, dacă nu-ţi place prea iute), feliat
  • 2 linguri sos de soia light
  • 100g de ciuperci pleurotus, feliate
  • 100g de varză pak choi
  • 2 bucăţi piept de pui, fără piele, gătite şi feliate
  • 100g de tăieţei cu ou
  • 50g muguri de bambus feliaţi

 

Mod de preparare:

Pune pe foc mediu o oală mare şi toarnă în ea supa. Toacă fin tulpinile de coriandru şi pune-le în supă, împreună cu mare parte din ardeiul iute. Dă supa în clocot şi adaugă 200ml de apă. Când lichidul începe să fiarbă din nou, dă focul mai mic şi lasă-l să fiarbă 5-10 minute, pentru a se infuza de aroma coriandrului şi a ardeiului iute.

Adaugă sosul de soia şi puţin piper negru măcinat, urmate de ciuperci, pak choi, pui şi tăieţei. Fierbe totul pentru 2 minute, până când tăieţeii se înmoaie, înainte de a adăuga mugurii de bambus.

Serveşte supa în boluri adânci, cu frunze de coriandru şi felii de ardei iute presărate deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.