Paine fara gluten cu ardei iute

Printeaza

Paine fara gluten cu ardei iute din: malai, lapte batut, unt, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu, boabe de porumb dulce, oua.

Ingrediente:

  • 200g de mălai
  • 280ml lapte bătut
  • 25g unt
  • 1 ardei iute roşu, seminţele îndepărtate, tocat fin
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 50g boabe de porumb dulce
  • 2 ouă mari, bătute

 

Mod de preparare Paine fara gluten cu ardei iute:

Pune mălaiul într-o tigaie fără ulei şi prăjeşte-l uşor timp de 3-4 minute, amestecând ca să se prăjească în mod uniform, până când s-a încălzit, îşi eliberează aroma şi începe să devină auriu pe alocuri, la-l de pe foc, transferă jumătate din el într-un bol şi adaugă laptele bătut.

Amestecă bine, acoperă-l şi lasă-l să se înmoaie timp de 2-3 ore.

Topeşte untul într-o tigaie termorezistentă de 25cm (una de fontă ar fi perfectă) şi încinge cuptorul la 220°C.

Adaugă untul topit şi restul ingredientelor, inclusiv mălaiul rămas şi 1/2 linguriţă de sşre în amestecul de porumb şi lapte bătut, apoi amestecă.

Nu şterge tigaia – untul va împiedica pâinea să se lipească.

Pune tigaia înapoi pe foc şi măreşte flacăra. Toarnă amestecul în tigaie – ar trebui să sfârâie când atinge tigaia.

Pune tigaia în cuptor şi coace pâinea 15-20 de minute, până când devine arămie şi centrul este ferm.

Las-o să se răcească puţin, apoi tai-o şi serveşte-o.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.