Supa de linte cu spanac si ghimbir

Printeaza

Supa de linte cu spanac si ghimbir din: linte rosie, turmeric, ghimbir, usturoi, supa de legume, lapte de cocos, praz, spanac, lime.

Ingrediente:

  • 100g de linte roşie
  • 1 lingură cu vârf de turmeric
  • 1 lingură de ghimbir, ras grosier
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 1 litru supă de legume
  • 1 conservă de 400ml lapte de cocos
  • 2 fire de praz, bine spălat şi feliat
  • 2 mâini de spanac tânăr (aproximativ 50g)

Pentru topping:

  • 2 limes, tăiate în sferturi

 

Mod de preparare:

Pune lintea într-o cratiţă mare, apoi adaugă turmericul, ghimbirul şi usturoiul.

Adaugă supa, apoi acoperă tigaia şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, până când lintea este moale.

Toarnă laptele de cocos, apoi adaugă prazul şi amestecă. Acoperă şi găteşte totul încă 10 minute.

Adaugă spanacul şi găteşte-l doar cât să îşi piardă din volum, apoi transferă supa în boluri şi stoarce zeamă de lime deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.