Curcan condimentat
PrinteazaCurcan condimentat din: orez, piept de curcan, ceapa, lamaie, cardamom, ghimbir, turmeric, unt, ulei, sare, piper, verdeata.
- 300 g orez alb
- 600 g piept de curcan
- 1 ceapă
- 1 lămâie
- 2 boabe de cardamom
- 1 linguriţă de ghimbir mărunţit
- 1 linguriţă de turmeric
- 30 g unt
- 4 linguri de ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Taie carnea fâşii, apoi blanşează-le într-un litru de apă clocotită cu sare. Pregăteşte o marinadă din zeamă de lămâie, ceapă tocată, ghimbir, cardamom pisat, sare şi piper.
Tine carnea o oră în acest amestec. Separat, încinge untul şi uleiul.
Amestecă orezul, toarnă apa rămasă de la curcan şi lasă pe foc mic până se umflă. La servire, aşază orezul în farfurie, presară turmeric şi pune alături fâşii de carne.
Curcan condimentat
Pofta buna!