Taitei asiatici
PrinteazaTaitei asiatici din: taitei, piept de pui, usturoi, ghimbir, telina, ceapa, morcov, varza, ulei, sos de soia, piper, germeni de fasole, supa de pui.
- 400 g tăiţei cu ou
- 300 g piept de pui fâşii
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă de ghimbir ras
- 2 tije de ţelină
- 1 ceapă mică
- 1 morcov mic
- 1/2 varză chinezească mică
- 100 g germeni de fasole
- 100 ml supă de pui
- 2 linguri de ulei de alune
- piper măcinat
- sos de soia
Mod de preparare:
Toarnă apă clocotită peste tăiţei cât să-i acopere. Pune capacul şi ţine-i două minute sau până se înmoaie. Scurge-i şi lasă-i deoparte.
Incinge uleiul într-o tigaie, pune fâşiile de carne şi rumeneşte-le 4-5 minute. Adaugă usturoiul mărunţit, ghimbirul, morcovul ras şi ceapa tocată fin.
Prăjeşte un minut, apoi toarnă supa şi adaugă tăiţeii. Când a scăzut, amestecă rondelele de ţelină, varza tăiată fideluţă şi germenii.
Piperează si serveşte cu sos de soia.
Taitei asiatici
Pofta buna!