Supa crema de mazare galbena
PrinteazaSupa crema de mazare galbena din: mazare, cartofi, morcovi, usturoi, ulei de malsine, smantana, sare, piper.
- 250 g mazăre galbenă uscată
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 100 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ţine mazărea la înmuiat în apă rece câteva ore.sau peste noapte. Scurge-o şi pune-o la fiert la foc potrivit.
Taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi ceapa, apoi pune-le peste mazăre. Adaugă apă cât să acopere bine toate ingredientele.
Aruncă în oală căţeii de usturoi zdrobiţi şi pune capacul. Fierbe totul 20 de minute sau până se înmoaie toate legumele.
Completează cu apă dacă e nevoie, amestecând din când în când. Ia de pe foc, încorporează uleiul de măsline şi smântână. Pasează cu blenderul de mână pentru a obţine o textură cremoasă.
Potriveşte de sare şi piper. Serveşte cu crutoane.
Supa crema de mazare galbena
Pofta buna!