Supa crema de mazare galbena

Printeaza

Supa crema de mazare galbena din: mazare, cartofi, morcovi, usturoi, ulei de malsine, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_mazare_galbena

  • 250 g mazăre galbenă uscată
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ţine mazărea la înmuiat în apă rece câteva ore.sau peste noapte. Scurge-o şi pune-o la fiert la foc potrivit.

Taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi ceapa, apoi pune-le peste mazăre. Adaugă apă cât să acopere bine toate ingredientele.

Aruncă în oală căţeii de usturoi zdrobiţi şi pune capacul. Fierbe totul 20 de minute sau până se înmoaie toate legumele.

Completează cu apă dacă e nevoie, amestecând din când în când. Ia de pe foc, încorporează uleiul de măsline şi smântână. Pasează cu blenderul de mână pentru a obţine o textură cremoasă.

Potriveşte de sare şi piper. Serveşte cu crutoane.

Supa crema de mazare galbena

Supa_crema_de_mazare_galbena

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.