Gratin de cartofi cu branza Camembert din: cartofi, smantana, sare, piper, branza camembert, ulei, ceapa, rosie, usturoi. Ingrediente: 1 kg cartofi, tăiaţi în jumătate 300 ml smântână 100 g parmezan, rasă fin sare şi piper negru măcinat 125 g brânză camembert 1/2 linguri cu ulei 1 legătură de ceapă verde, tăiată 1 ţeapă roşie mare, decojită […]
Reteta zilei: Gratin de cartofi dulci
PrinteazaGratin de cartofi dulci din: cartofi dulci, rozmarin, sare, piper, lapte, unt, branza gruyere.
Ingrediente:
- 3-4 cartofi dulci
- 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/4 ceasca lapte
- 1 lingura unt
- 1 1/2 cani branza gruyere mărunțită
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C. Puneti cartofii pe o foaie de copt intr-o tava și coaceti timp de 45-60 de minute.
Scoateți din cuptor și taiati fiecare cartof in jumatate. Lasati cartofii sa se răcească.
Apoi scoateti miezul
.Pasati cartofii. Se adauga rozmarin, sare și piper.
Adăugați laptele și untul și se amestecă până când untul s-a topit.
Adaugă 1 1/4 cesti de branza gruyere și se amestecă pentru a se combina.
Pastrati deoparte.
Ungeti 4 vase cu ulei si impartiti piureul de cartofi in fiecare.
Se presara cu branza rămasa.
Dati la cuptor timp de 15 minute.
Serviti gratinul cald.
Gratin de cartofi dulci
Pofta buna!
Gratin de cartofi cu chili din: cartofi, cartofi dulci, telina, unt, curry, turmeric, coriandru, chili, ceapa, sare, piper, smantana, lapte, patrunjel. Ingrediente: 450 g cartofi 275 gcartofi dulci 175 g telina 1 lingura unt 1 lingurica curry 1 lingurita turmeric 1/2 lingurita coriandru 1 lingurita chili 3 cepe, tocate sare si piper 150 ml smantana lichida […]
Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper. Ingrediente: 450 g cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150 ml smantana 250 ml lapte 225 g spanac 115 g branza cheddar, rasa 40 g nuci de pin sare si piper […]
Pofta buna!
N-am facut niciodata, trebuie sa incerc sa fac si eu