Ciupercute cu spanac si praz

Printeaza

 Ciupercute cu spanac si praz din: ciuperci, spanac, praaz, branza de vaci, oua, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, lamaie, sos de rosii picant.

Ingrediente:Ciupercute cu spanac si praz

  • un kilogramn de ciuperci champignons
  • 500 g spanac
  • un fir de praz
  • 200 g brânză de vaci
  • două ouă
  • un vârf de cuţit de praf de nucşoară
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • o lămâie
  • sos de roşii picant

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni într-un vas cu apă rece. Se toarrnă sucul de lămâie peste ciupercii, se acoperă cu un capac şi se laasă zece minute.

Spanacul se curăţa de codiţe, se spală şi se lasă sa se scurgă. Prazul se spală şi se toacă mărunt. Se încing, cinci linguri de ulei într-o cratiţţă şi se adaugă prazul. Când s-a înmuiat, se adaugă spana­cul, sarea şi piperul. Se lasă să se înmoaie spanacul pe jumătate şi se pune într-o strecurătoare.

Când s-a răcit spanacul, se pune într-un vas împreună cu brânza de vaci, praful de nucşoară şi ouăle. Se adaugă sare şi piper, pătrunjel tocat şi se amestecă. Ciupercile se scot din apă, se scurg şi se umplu cu com­poziţia de spanac. Se stropesc cu ulei, se aşază într-o tavă şi se intro­duc în cuptor.

Se lasă circa 20-30 de minute la foc mediu, se scot şi se pun pe un grătar de bucătărie. Se servesc fierbinţi, cu sos de roşii picant.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.