Tocanita de ardei cu peste

Printeaza

Tocanita de ardei cu peste din: file de cod alb, ardei grasi, rosii, vanata, ceapa, capere, lapte, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • 8 fileuri de cod alb
  • 4 ardei graşi roşii
  • 500 g roşii
  • o vânătă
  • două cepe
  • 80 g capere
  • 200 ml lapte dulce
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • o lingură de busuioc uscat
  • pătrunjel
  • doi căţei de usturoi

Mod de preparare:

Tocanita de ardei cu peste: Fileurile de cod se spală şi se taie în bucăţi mai mici. într-un vas mai mare se pun bucăţile de peşte, laptele dulce, sarea şi pipe­rul după gust. Se acoperă cu un capac şi se introducea rece pentru 30 de minute.

prăjesc în ulei încins, se scot cu o paletă cu găuri şi se pun pe un platou. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri.

Vânătă se spală, se taie în felii subţiri, apoi în cubuleţe. Se încinge ulei într-o cratiţă şi se adaugă legumele tăiate.

călesc până s-au înmuiat, se adaugă roşiile descojite şi tăiate mărunt şi se lasă să fiarbă.

Când legumele sunt fierte se adaugă caperele, busuiocul, sa­rea şi piperul. Se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.

serveşte fierbinte, alături de bucăţile de peşte prăjit. Se mai pot adăuga doi căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.